Om oss

“Vinterfilm?”

“Filmer dere bare på vinteren, da?” liker folk å spørre med glimt i øyet. Nei, det gjør vi ikke. Tilbake i 2013 møttes Svein Molaug og Rune Sørensen da reklamebyrået Rune var ansatt i ønsket å satse mer på film. Rune var allerede ansatt som fotograf og grafisk designer. Svein ble ansatt som regissør, og sammen med Rune ble de byråets filmduo, og her ble de første reklamefilmene skapt.

Duoen ønsket å rendyrke satsingen på film, og bl.a. satse på dokumentar og fiksjon, i tillegg til reklame. De bestemte seg for å forlate byrået og starte opp for seg selv. I september 2016 ble Vinterfilm AS stiftet med 2 ansatte. Vi ønsket oss et navn som skiller seg ut, som etter hvert internasjonalt kan bli gjenkjent som et selskap med nordisk opphav. Norge er på mange måter et vinterland. Ulven og vinter ble symbolikken vi valgte å bygge merkevaren på. 

I 2017 tegnet vi vår første avtale med et tv-nettverk med dokumentarfilmen Drømmeland, hvor Discovery Network Norway kjøpte rettigheter til å vise den på kanalene FEM og TVNorge.

I kjølvannet av dette har vi produsert flere kortfilmer og har flere dokumentarprosjekter i utvikling, parallelt med reklame og oppdragsfilm, som er en viktig bærebjelke for selskapet.

I 2019 ble Peter Ask partner og ansatt som filmfotograf og kreativ produsent. Peter har hatt foto på over 40 kjente og kjære tv-produksjoner innen dokumentar, reklame og underholdning, hvorav 7 av dem har vunnet Gullruten for beste TV-program i sin kategori. Nylig vant bl.a.  “Estonia” Gullrute 2021 samt Journalistprisen i Sverige. Peter har også filmet “Ramm og Tørnquist redder Norge”, “Nårje”, “Helt Perfekt”, “Kongsvik ungdomsskole”, “Kongsvik videregående”, “Fingern og Dansken”, “Martin og Mikkelsen”, “Norges Herligste” med Ylvisbrødrene, og mange flere.

I senere tid har vi ekspandert, og tross koronapandemien har omsetningen doblet seg fra 2020 til 2021, og i dag er vi 5 ansatte. Våre nyeste tilskudd er den meget talentfulle Sander Eriksen på foto, og Kolbjørn Holmen som prosjektleder og markedsansvarlig. Kolbjørn har mer enn 20 års erfaring innen salg, ledelse og gründervirksomhet. 

Hva tilbyr vi?

Vinterfilm tilbyr alle typer produksjon av reklamefilm, innholdsproduksjon, SOME, kursfilmer, presentasjonsfilm, event og dokumentasjon, samt stillfotografering.

Stavanger 72

Kunde: Stavanger Kommune
Byrå: procontra

Hvor lenge klarer du deg i en krise? Fem timer? Ett døgn? Basert på en idé av Kristoffer Joner har vi i samarbeid med procontra produsert denne filmen for Stavanger Kommunes kampanje “Stavanger72”.

Skuespillere: Rolf Kristian Larsen, Line Henriksen, Hedvig Tørneng
Manus: Pia Winther, Ulrikke V. Mitchell
Idé: Kristoffer Joner
Regi/klipp: Svein Molaug
Foto/lys: Peter Ask, Rune Sørensen
Lyddesign/5.1 mix: Rune Sørensen
VFX/Grading: Rune Sørensen
Lydsjef opptak: Gunnar Hauge
Sminkør: Sham Jaff

Flater: Kino, Sosiale medier